Dat het weer herfst is heeft zo zijn voordelen. Want… zodra het buiten langzaamaan weer wat kouder wordt, is het weer tijd voor een heerlijke kom dampende soep, boordevol groenten en dus ook boordevol vitamientjes!! Hmmmm…. In mijn blog van deze week 3 super lekkere en gezonde recepten met daarbij een aantal soep tips voor meer variatie. 

Super gezonde broccoli-courgette soep 

Ingrediënten

(voor 2-3 personen)

  • 350 g broccoli
  • 1 courgette
  • 1 (rode) ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 750 milliliter water
  • 1,5 groentebouillontablet
  • Versgemalen peper

Benodigdheden

  • Staafmixer

Bereidingswijze

Snipper de ui en fruit deze ongeveer 3 minuten aan in de olijfolie. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak deze 5 minuten met de ui mee. Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze samen met het water en bouillontabletten toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper.

 

Oude vertrouwde tomatensoep

Ingrediënten

(voor 2-3 personen)

  • 1 kilo trostomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje verse basilicum
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 liter water
  • 2 rundvleesbouillonblokjes
  • Versgemalen peper

Benodigdheden

  • Staafmixer

Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in ongeveer 3 minuten aan in de olijfolie. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en bak deze 5 minuten mee. Snijd de basilicum in fijn en voeg deze samen met het water, de bouillonblokjes en de chilipoeder toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper.

 

Herfstachtig pittig pompoensoepje

Ingrediënten

(voor 2-3 personen)

  • 1 pompoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 800 milliliter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • Versgemalen peper

Benodigdheden

  • Staafmixer

Bereidingswijze

Halveer de pompoen en verwijder de zaden aan de binnenkant. Verwijder de schil aan de buitenkant met een scherp mes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de rode peper fijn. Fruit de ui, knoflook, rode peper en kerriepoeder in de olie gedurende 3 minuten. Voeg de pompoen toe en bak nog eens 2 minuten. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper.

 

Soep tips

  • Soep is niet alleen heerlijk als voorgerecht, maar ook als tussendoortje;
  • Lekker met een stukje (volkoren)brood;
  • Garneer de soep net voor het serveren met:
    • een eetlepel (magere) kwark om de soep wat romiger te maken;
    • een halve eetlepel geroosterde pijnboompitten;
    • een halve eetlepel geraspte Parmezaanse kaas;
    • een theelepel fijngeknipte verse bieslook.
  • Je kunt soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar deze dan afgedekt in de koelkast en verwarm al roerend op laag vuur;
  • Wil je graag soep meenemen, maar heb je ter plekke nier de mogelijkheid om je soep op te warmen? Verwarm dan thuis je soep en neem het mee in een (kleine) thermoskan.

 

Smakelijk eten

 

Reageer

reacties

Vertel uw netwerk over ons

About the author

Eefje (1986) is afgestudeerd als diëtist (2012, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Eefje werkt als zelfstandige diëtist en geeft naast individuele voedingsadviezen voorlichting over gezonde voeding en leefstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Wilt u een afspraak maken voor een consult?

Neem telefonisch contact op via: 06-20366248 of stuur een mailtje naar info@dietisteefjesmits.nl en ik neem contact met u op!