Winterse pot vet en ongezond? Nee hoor! Check deze gezonde recepten maar eens!!

Tuinerwtensoep met gerookte kip

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 450 gram aardappelen (geschild en in partjes gesneden)
  • 300 gram prei (in dunne ringen gesneden)
  • 450 gram tuinerwten
  • 300 gram gerookte kip (in reepjes gesneden)
  • (vers)gemalen peper

Bereidingswijze

Breng het water met de kippenbouillontabletten aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook 5 minuten. Voeg vervolgens de prei toe en kook nog eens 10 minuten. Op het laatst voeg je de tuinerwten toe en kook je het geheel nog 5 minuten. Pureer alles met een staafmixer.

Voeg de gerookte kipreepjes toe en breng de soep op smaak met de (vers)gemalen peper.

Zoet aardappel stamppot

Ingrediënten

(voor 4 personen)

  • 6 zoete aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
  • 150 gram rucola
  • 200 gram Parmezaanse kaas (in dunne plakjes geschaafd)
  • 60 gram pijnboompitten
  • 15 olijven, bijvoorbeeld Kalamata (in plakjes)
  • (vers)gemalen peper

Bereidingswijze

Breng wat water aan de kook en kook hierin de aardappelen gedurende 20 minuten. Ondertussen rooster je de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Zodra de aardappelen zacht zijn giet je ze af en bewaar je een scheutje kookvocht. Prak de aardappelen fijn en voeg het scheutje kookvocht en een scheutje olijfolie toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met een snufje (vers)gemalen peper.

Voeg vervolgens de olijven, Parmezaanse kaas en rucola toe en meng het geheel. Maak af met de geroosterde pijnboompitten.

Geroosterde groente

(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 600 gram pompoen
  • ½ courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels tijm
  • 1 theelepel oregano
  • (ver)gemalen peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees van de pompoen en de courgette in blokjes. Meng met de olijfolie, tijm en oregano in een ingevette ovenschaal. Breng op smaak met (vers)gemalen peper. Zet het gerecht 30-35 minuten in de oven totdat de groente zacht zijn geworden.

 

Voor meer inspiratie bekijk je mijn blog van vorig jaar nog eens: STEVIGE WINTERKOST

 

 

 

Reageer

reacties

Vertel uw netwerk over ons

About the author

Eefje (1986) is afgestudeerd als diëtist (2012, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Eefje werkt als zelfstandige diëtist en geeft naast individuele voedingsadviezen voorlichting over gezonde voeding en leefstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Wilt u een afspraak maken voor een consult?

Neem telefonisch contact op via: 06-20366248 of stuur een mailtje naar info@dietisteefjesmits.nl en ik neem contact met u op!