Wat worden we hier toch lekker vrolijk van, een heeeerlijke nazomer in september!! Omdat we hier nog even optimaal van moeten gaan genieten (vind ik tenminste), heb ik 5 super lekkere zomersnacks voor je uitgezocht. Gewoon omdat het kan. Yess!!

1. Rauwkost met hummus

Worteltjes of stukjes komkommer, heerlijk dippen in je (zelfgemaakte) hummus. Super makkelijk, lekker fris en kun je ook nog eens goed meenemen voor onderweg of op je werk.

Hummus maak je makkelijk zelf via onderstaand recept, of koop je kant-en-klaar in de supermarkt. Zelf maken is natuurlijk lekkerder en gezonder! Wat je over hebt kun je in de koelkast bewaren om later te gebruiken als broodbeleg.

Hummus

Ingrediënten

  • 300 g gare kikkererwten (eventueel uit blik)
  • 2 eetl tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl komijnpoeder
  • Sap van 1 citroen
  • 4 eetl olijfolie
  • (versgemalen) peper

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten samen in een kom en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.

2. Frisse yoghurt met frambozen

Neem een schaaltje naturel yoghurt en doe er een handje verse frambozen in. Heel simpel, maar Oo zooo lekker! Yam!

Je kunt de frambozen natuurlijk ook vervangen door ander zomerfruit zoals aardbeien of blauwe bessen.

3. IJsjes!!

Maak zelf je ijsjes. Bijvoorbeeld met yoghurt en fruit, of met suikervrije ranja eventueel aangevuld met wat vers fruit.

Ook weer niet moeilijk, maar wel erg lekker. In deze blog lees je hoe je dat heel eenvoudig kunt doen.

4. Mango  

Snijd een mango in blokjes en vries dit in. Een heerlijke snack voor op deze warme dagen.

5. Druivensnack 

Een snack van druiven, Griekse yoghurt en gebroken lijnzaad. Het klinkt misschien wat vreemd in de oren, maar je zult echt versteld staan hoe lekker dit is!!

Ingrediënten

  • 20 rode druiven
  • Een schaaltje Griekse yoghurt
  • Een schaaltje gebroken lijnzaad
  • Tandenstokers

Bereidingswijze

Neem een grote plank die je in de vriezer kunt doen. snijd de druiven doormidden en prik ze op de tandenstokers. Dip de druiven in de Griekse yoghurt en vervolgens in het gebroken lijnzaad. Zet de druiven vervolgens 90 minuten in de vriezen.

 

Reageer

reacties

Vertel uw netwerk over ons

About the author

Eefje (1986) is afgestudeerd als diëtist (2012, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Eefje werkt als zelfstandige diëtist en geeft naast individuele voedingsadviezen voorlichting over gezonde voeding en leefstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Wilt u een afspraak maken voor een consult?

Neem telefonisch contact op via: 06-20366248 of stuur een mailtje naar info@dietisteefjesmits.nl en ik neem contact met u op!