Voedselallergieën

Bij een voedselallergie treedt er een reactie op in het lichaam, doordat het lichaam afweerstoffen aanmaakt tegen bepaalde eiwitten in de voeding. Dit kan vervolgens verschillende klachten geven. Te denken valt aan eczeem of jeuk en zelfs een levensbedreigende situatie, zoals een anafylactische shock.

Melk, ei, pinda, noten en vis zijn vaak de boosdoener bij een allergie. Deze voedingsmiddelen komen als los voedingsmiddel voor, maar kunnen ook verstopt zitten in andere voedingsmiddelen. Zo worden in veel koekjes ei of melk verwerkt en zijn er sporen van pinda’s of noten in te vinden. Om een allergische reactie te voorkomen is er daarom een uitgebreid onderzoek nodig naar wat je wel en niet kunt eten.

Omdat je een bepaalde behoefte aan voedingsstoffen hebt, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen is het niet verstandig om zomaar voedingsmiddelen uit je voeding te gaan schrappen. Vaak is het belangrijk om de voedingsmiddelen waar je allergisch voor bent te vervangen door goede alternatieven, zodat je geen tekorten op gaat lopen. Om ervoor te zorgen dat jouw dagelijkse inname voldoet aan je dagelijkse behoefte, waarbij er rekening wordt gehouden met je allergie kun je de diëtist inschakelen. Zij beschikt namelijk over de benodigde kennis en ervaring.

Wilt u een afspraak maken voor een consult?

Neem telefonisch contact op via: 06-20366248 of stuur een mailtje naar info@dietisteefjesmits.nl en ik neem contact met u op!