Chronic Obstructive Pulmonary Disease

COPD is de afkorting van de longziekte Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Mensen met COPD kampen vaak met ondergewicht of met ongewenst gewichtsverlies, door een verhoogd energieverbruik. Daarnaast zijn er ook mensen die juist last hebben van overgewicht of onbedoeld aankomen.

In beide gevallen speelt voeding een belangrijke rol. Met name de hoeveelheid eiwitten en energie zijn van belang.

Bij ondergewicht en ongewenst gewichtsverlies, ligt een afname van spiermassa op de loer. Voldoende energie en eiwitten, op de juiste tijden, zorgen voor een zo optimaal mogelijk herstel hiervan.

Bij overgewicht of onbedoeld aankomen, is het van groot belang om op een gezond gewicht te komen, waarbij je spiermassa zo goed mogelijk behouden blijft. Ook hierbij speelt de juiste afstemming van energie en eiwitten een cruciale rol.

De diëtist zal voor een persoonlijk plan samen met jou kijken naar je voedingsinname, gewichtsverloop en spiermassa. Tevens houdt de diëtist in het advies rekening met je lichaamsbeweging en de momenten waarop je dit doet, zodat voeding je trainingen optimaal kan ondersteunen.

Wil je een afspraak maken voor een consult?

Neem telefonisch contact op via: 06-20366248 of stuur een mailtje naar info@dietisteefjesmits.nl en ik neem contact met jou op!