Oncologie

Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Om de prognose van deze ziekte te beïnvloeden is zorgen voor een gezonde voeding een belangrijk onderdeel. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat ondervoeding een factor is die je overlevingsprognose bepaalt. Het is dus erg belangrijk om goed gevoed je behandelingen in te gaan. Maar hoe weet je nu wat goed is voor jouw lijf? En wist je dat je gewicht niets zegt over het al dan niet ondervoed zijn? Zelfs met een te hoog lichaamsgewicht kun je ondervoed zijn en tekorten hebben aan belangrijke voedingsstoffen als vitamines en mineralen. Denk daarom dus niet te snel dat het wel goed zit.

Bovendien is elk mens anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en medische situatie kan jij andere behoeften hebben dan een ander. Om te zorgen dat je dagelijkse voeding jouw behoeften dekt kan het zinvol zijn om de diëtist in te schakelen. Zij kan samen met jou bekijken of er aanpassingen in je huidige voedingspatroon nodig zijn, zodat het beter past bij jouw persoonlijke situatie.

Wilt u een afspraak maken voor een consult?

Neem telefonisch contact op via: 06-20366248 of stuur een mailtje naar info@dietisteefjesmits.nl en ik neem contact met u op!