Ondervoeding en ongewenst gewichtsverlies

Tussen afvallen als je gezond bent en afvallen als je ziek of ouder bent bestaat een groot verschil. Ben je gezond en bewust bezig met afvallen, omdat je bijvoorbeeld de extra kilo’s na de vakantie eraf wilt krijgen? Dan verlies je voornamelijk vetmassa en dat is geen probleem en waarschijnlijk zelfs wenselijk.

Echter, val je ongewenst af omdat je ziek bent of ouder, dan verlies je geen vetmassa maar spiermassa. Dit zorgt voor krachtsverlies en een minder goede weerstand. Bij ziekte of klachten verloopt het herstel van je lichaam vaak trager en wordt de kwaliteit van leven minder.

Wist je dat je gewicht niets zegt over je voedingsstatus? Je kunt namelijk ondanks een goed gewicht of zelfs overgewicht toch ondervoed zijn. Er kunnen namelijk tekorten aan essentiële vitaminen en mineralen in je voeding zijn. Denk daarom niet te snel dat het wel goed zit.

Maar hoe weet je wat goed is voor jouw lijf? Dat is niet altijd even makkelijk te bepalen. Elk mens is namelijk anders. Afhankelijk van je leefstijl, leeftijd en persoonlijke situatie heb jij andere behoeften dan een ander. De diëtist kan je helpen om een persoonlijk advies op te stellen. Zij bevat over een uitgebreide voedingskennis, medische kennis en ervaring om jou hier goed in te kunnen begeleiden.

Wilt u een afspraak maken voor een consult?

Neem telefonisch contact op via: 06-20366248 of stuur een mailtje naar info@dietisteefjesmits.nl en ik neem contact met u op!