Overgewicht en obesitas

Overgewicht en obesitas zijn vaak het gevolg van de combinatie te veel eten en te weinig bewegen. Het aantal mensen met overgewicht en obesitas is in de laatste jaren flink gestegen. In Nederland heeft 43,8% van de mensen overgewicht en 12,1% obesitas. Er is sprake van overgewicht bij een BMI boven de 25 en van obesitas bij een BMI boven de 30.

Emotie-eten, insulineresistentie, stress en erfelijke aanleg zijn enkele voorbeelden van oorzaken van overgewicht en obesitas.

Diabetes, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte zijn enkele gevolgen die kunnen ontstaan door overgewicht en obesitas. Het is daarom belangrijk om overgewicht en obesitas tegen te gaan. Gezonde voeding speelt hierbij een belangrijke rol.

Wat voor jou een gezonde voeding is, is heel persoonlijk en afhankelijk van jouw leefstijl, leeftijd en persoonlijke situatie. Om een goed plan op te stellen, dat past bij jouw persoonlijke doelstellingen en situatie, kun je de diëtist inschakelen. Zij beschikt over een uitgebreide voedingskennis, medische kennis en ervaring om je hierin goed te kunnen begeleiden.

Wilt u een afspraak maken voor een consult?

Neem telefonisch contact op via: 06-20366248 of stuur een mailtje naar info@dietisteefjesmits.nl en ik neem contact met u op!