Sportvoeding

Als je veel en intensief sport kan het zijn dat je lichaam extra voedingsstoffen nodig heeft. Daarnaast kan een goede verdeling van vocht, eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen ervoor zorgen dat je sportprestaties verbeteren, je minder klachten tijdens de training ervaart en je herstel na de training sneller verloopt.

Je trainingsprogramma, leefstijl en leeftijd bepalen hierin je persoonlijke behoefte. Zo heeft is het advies voor een marathonlopen vóór, tijdens en na een duurlooptraining anders dan rond een intervaltraining. En is het advies voor een krachtsporter anders dan voor een teamsporter.

Het is niet eenvoudig om hierin de juiste balans te vinden. Daar heb je een uitgebreide voedingskennis, sportkennis en ervaring voor nodig. De diëtist kan je hierbij helpen en samen met jou een passend voedingsplan op stellen om jouw sportprestaties te optimaliseren.

Wilt u een afspraak maken voor een consult?

Neem telefonisch contact op via: 06-20366248 of stuur een mailtje naar info@dietisteefjesmits.nl en ik neem contact met u op!